Kryoterapi

Kryoterapi

Kryoterapi eller frysbehandling har använts sedan 1970-talet och kommer ursprungligen från Japan där Dr. Yamauchi började behandla reumatoid artrit med kryobehandlingar. Nästan alla delar av kroppen kan behandlas med lokal kryoterapi t.ex. rygg, knän, anklar, armbågar, handleder, nacke och ansikte. När vi fryser drar blodkärlen ihop sig och blodgenomströmningen i huden minskar. Receptorer i huden känner av temperaturändringen och skickar signaler till hjärnan och hormoner, näringsämnen och enzymer frigörs. Efter behandlingen expanderar kapillärerna och det strömmar näringsrikt syresatt blod till vävnaden.

Behandling av knä

Kylan kan påverka din kropp på olika sätt. Kryoterapi aktiverar kroppens naturliga läkningsförmåga och kan användas vid både akut och kronisk smärta, muskel och ledvärk, spasmer, inflammation, svullnad, artros och snabbar på återhämtning av skador och träning. En behandlingssession varierar från 2 till 5 minuter per område.

Ansiktskryo

Reducerar tecken på åldrande, ökar blodcirkulationen, ökar kollagenproduktionen, reducerar svullnader, kan användas för en mängd hudåkommor som eksem, psoriasis och acne. Behandlingen ger ett naturligt lyft och spänst och ger en fin lyster.

Optimalt är att behandlingen görs 2 gånger i veckan de 2-3 första veckorna och sedan1 gång i veckan. För att uppnå bästa resultat rekommenderas 5-10 behandlingar.

Före- och efterbilder

 

Comments are closed.


Tänk på det du vill, ej på det som du inte vill.

 -Torkel Idéhn