Kroppspråk

DinaPengar.se publicerade nyligen följande artikel om kroppspråk.

 

Bli den alla lyssnar på –
knepen för ett vinnande kroppspråk

Jobba med ditt kroppspråk och bli en person som andra lyssnar på. Kroppsspråksexperten Erik Dahlkvist delar med sig av sina bästa tips.

Det gäller att tänka på att man inte bara talar med läpparna, utan också med kroppen, skriver Affärsvärldens.se, som intervjuat experten Erik Dahlkvist som håller kurser i ämnet för studenter och företag.

Bill Clintons rynkade panna, samtidigt som han förnekade att han hade haft sex med Vita huset-praktikanten Monica Lewinsky, är ett exempel på en situation där läppar och kropp talade olika språk. Och bluffen avslöjades naturligtvis.

Här är de bästa knepen för att använda kroppsspråket på rätt sätt:

•Det går att påverka kroppspråket genom att förändra sättet att tänka. Om du uppfattar en person som aggressiv och det får dig att mumla och titta ner i marken, tänk då om – personen är ”rädd och jag ska hjälpa honom att komma över det”, berättar Erik Dahlkvist för Affärsvärlden.se.

•Det är bra att ha självinstruktioner med sig till exempelvis ett möte, genom att ha en mening i bakkhuvudet – exempelvis jag ser möjlighet till förbättring – får kroppen ett bättre uttryck.

•Var glad! Att vara glad är en stark trygghetssignal, eftersom det inte går att vara glad och rädd samtidigt. Och vi är genetiskt programmerade att lyssna på trygga människor eftersom de har haft bäst förutsättningar att ta oss ur faror.

•Av samma skäl – undvik att använda skyddsreflexer som att skjuta upp axlarna och flacka med blicken.

•Ett kallt ”pokerfejs” är inte heller någon bra idé, eftersom man då inte skapar någon relation till motparten. Ett föraktfullt uttryck ska också undvikas.

Dinapengar.se
 

Comments are closed.


Folk utan humor har jag svårt att ta på allvar.

 -Tage Danielsson