Hormonobalans

« Gå till ”Anna”

Tankegångar enligt Mia Lundin

Mia Lundin har en specialistutbildning inom gynekologi och obstetrik. Det kan närmast översättas till legitimerad sjuksköterska och barnmorska i Sverige.
Hon har hjälpt massor av kvinnor på sin mottagning i Santa Barbara, Kalifornien och nu även i Stockholm, Sverige på sin mottagning HerCare att hitta balans när det gäller hormoner och hjärnans kemi. Hon vet själv hur det känns att försöka hänga med i svängarna när hormonerna åker upp och ner och man tror att det aldrig ska ta slut.

Vid 35 års ålder kan man  börja sin resa med  förklimakterie och hormonerna kan  ställa till det i kroppen. Du är inte alls ”galen”, även om det känns så! Och du kan faktiskt lindra besvären med rätt kost och näring och vävnadsanalys.
Hos mig går vi igenom din anamnes, diskuterar en skräddarsydd näringskur, ev baserad på en hårmineralanalys. Där förhållande mellan zink och koppar är av särskilt intresse eftersom dessa är en spegling av ditt östrogen – progesteron förhållande. Läs boken ”Female brain – gone insane/Kaos i Kvinnohjärnan”.

 

Hjälp! Har jag blivit galen?

De flesta läkare känner inte till sambandet mellan kvinnors hormoner och deras mentala status. Allt för många kvinnor får höra: ”Dina emotionella problem sitter bara i huvudet”.

Det betyder inte att du håller på att bli ”tokig” – utan du lider av en hormonell och biokemisk obalans.

–”Jag vet också hur överväldigad, hopplös och förtvivlad man kan känna sig om man får lida i ensamhet.”, säger Mia.
Nu kommer en svensk översättning av hennes bok Female brain – gone insane, Kaos i kvinnohjärnan. Där delar hon med sig av den kunskap hon samlat på sig och berättelser från de kvinnor som har genomgått hennes behandlingsprogram och nu lever ett friskt och lyckligt liv.

De patienter hon möter på sin mottagning lider av klimakterie- och övergångsbesvär som depression, oro och panikångest, sömnlöshet, hypotyreos, binjuretrötthet och IBS.
– Jag har aldrig träffat så mycket utbrända kvinnor i hela mitt liv, berättar Mia. Man blir ledsen och bedrövad när man ser hur många som inte mår bra, och som skulle behöva mer hjälp, säger hon.

– Kvinnorna ska inte längre behöva acceptera att vid en viss tid i livet befinna sig i en känslomässig berg- och dalbana utan synligt slut. Jag vet hur enkelt problemen kan lösas. Nu är det dags för de svenska kvinnorna att upptäcka möjligheterna, säger hormonspecialisten Mia Lundin och menar att kvinnor som lider av hormon-relaterade problem måste tas på större allvar. Hon har utvecklat en metod som inkluderar hela processen från analys och diagnos av den hormonella balansen till behandling av eventuella rubbningar.

Genom att få hjälp att identifiera ditt näringsbehov, reducera stress, göra livsstils-förändringar och tillföra bioidentiska hormoner, för att återställa hormonbalansen och balansen av signalsubstanser, kan du som kvinna få tillbaka ditt liv.
Dessa frågor jobbar Mia med på sin klinik i Sverige och menar att detta är frågor och funderingar som du kan/bör ha med din behandlande läkare:
– Klimakterier, förklimakteriet och PMS.

– Hur identifierar man vilken hormonell fas man befinner sig i? Vilka hormoner och kosttillskott kan man få för att känna sig lugn och harmonisk igen?

– Hormoner som håller dig frisk och glad. Vad är bioidentiska hormoner? Hur dom skiljer sig från syntetiska hormoner? Trött och utmattad. Kan det vara binjureutmattning?

Ät så här, enligt Mia Lundin

– Börja morgonen med en frukost med mycket protein. Gärna en ”hjärnstärkande smoothie enligt Mia”.

– Undvik kaffe

– Ät minst 3 mål mat per dag, med mycket protein!

– Hoppa inte över några måltider

– Undvik socker, artificiellt socker och härdade fetter och vetemjöl.

– Begränsa till alkoholintag

– Drick 8 glas vatten per dag

– Uteslut halvfabrikat ur din diet. Om du inte kan utala något du ser på förpackninge, ät det inte!

 

Comments are closed.


Angående fokus! Det hjälper inte hur fort du springer om du springer åt fel håll!