Blogg

19/3 Mattias Ribbing-minnesmästare

Den 19 mars, 2012, i LCHF, av Anna
0

Dessutom äter han enligt LCHF. Kan väl inte fungera?;)Eller är det fördomar mot lågkolhydratkost?
Hjärnan måste ha minst 120 gr kolhydrater per dag för att kunna fungera sägs det! Att de som äter för lite kolhydrater blir sega i hjärnan och t.o.m. dumma enligt vissa auktoriteter hörs ofta. Men hur är det då möjligt att Mattias Ribbing är en sån fena på att minnas!
Han har tävlat i minne som en sportgren och vunnit Svensk Mästartitel flera gånger!
Han äter enligt LCHF, ingen pasta, ris, bröd eller potatis. Han märkte att koncentrationen och uthålligheten ökade när han laddade med rätt mat. Han är förmodligen inte ens ett märkligt fenomen. Han säger att alla kan dra nytta utav det han lärt sig sen han började med sina minnesträningar. Det här tycker vi är spännande. Mattias säger: ladda med rätt mat och maxa orken och koncentrationsförmågan.

Här kan du lyssna till en intervju som Kostdoktorn Andreas Eenfeldt gjort nyligen med Mattias


Hur skulle världen se ut om alla människor var välanpassade. Den skulle vara outhärdligt tråkig!

 -CG Jung