Blogg

3/2 Så påverkas din hjärna av fetma

Den 3 februari, 2012, i Forskning, av Anna
0

Intressant artikel i Aftonbladet igår. Forskning gjord på Uppsala universitet visar nu att vår hjärna påverkas utav vår kroppsform mer än vad vi kanske kunde tro. De som har har anorexia nervosa har större hjärnvolym i en särskild del av hjärnan.
Forskningen visade att ju mer de här personerna begränsade sitt matintag desto större blev den delen av hjärnan.
Nu har man också tittat på det motsatta förhållandet. Så vid långvarig fetma visar det sig att – De äldre personer som var varaktigt feta under en femårsperiod uppvisade en minskning av den frontala hjärnvolymen och brister i en av hjärnans funktioner som hjälper oss att kontrollera vår matlust.

Läs hela artikeln i Aftonbladet här

Tagged with:
 

En del ger upp före andra, se till att du blir en av de andra.