Blogg

29/2 Riskerna med fettrik diet är överdrivna!

Den 29 februari, 2012, i LCHF, av Anna
0

Det här var ett spännande drag. Det är ju inga nyheter direkt som Dr Ravnskov och kollega skriver om här,men det intressanta är att de tillåts gå ut med kritik i läkartidningen mot Charlotte Erlanson-Albertsson. Läs artikeln i Läkartidningen här.

Det finns således ingen anledning att förknippa en högfettdiet med allvarliga hälsorisker, åtminstone inte när den används av patienter med diabetes eller metabola syndromet. Av samma anledning rekommenderas numera denna diet för diabetiker både i USA och i Storbritannien.

Slutklämmen på deras artikel tycker vi däremot var rolig;)
En sista kommentar: Är det inte kutym att upplysa läsarna om sina ekonomiska bindningar? Vi syftar på företaget Thylabisco, som arbetar med att framställa bantningsmedel, och vars ägare är Charlotte Erlanson-Albertsson och hennes make.

Tagged with:
 

Det är en myt att förkylningar, infektioner och influensa enbart orsakas av bakterier eller virus. Den stämmer lika bra som att det blir växter om man strör frön på parkettgolvet. Det är inte fröet som gör växten utan det är kombinationen frö och bördig jordmån. Samma sak är det med bakterierna.

 -Sanna Ehdin