Blogg

Den var riktigt bra. Mia är påläst och kunnig! Så intressant om vår kropp. Vill kort sammanfatta ett tips till er om våra viktiga hormoner,signalsubstanser och näringsämnen. Vi lever tyvärr med alldeles för mycket stress i våra liv. Vi har svårt att koppla av vilket är oerhört viktigt. Kroppen är skapad för att klara ”flykt och kamp” ibland, men oftast lever många utav oss med detta som ständig följeslagare. Det funkar inte! Då kopplar hjärnan ner oss och gör oss ständigt trötta. Meningen är ju då att vi skall VILA, men tyvärr kör många på ännu mer då. Att man högförbrukar näringsämnen då är givet.
Vi hamnar till slut i utmattning och depression. Men det går att försöka bromsa och stötta kroppen om du har en livssituation som gör att det är svårt att koppla av. Ge kroppen viktiga grundämnen att laga sig och fylla på förråden!
Magnesium är ett sådant viktigt mineral som vi förbrukar mycket utav när vi stressar. I kombination med vitamin B6 och aminosyran Tryptofan så tillverkar vi ett lugn och ro ämne som heter serotonin. Detta är en s.k. signalsubstans.Utan serotonin blir vi oroliga och deprimerade. Man hamnar i ett utmattningstillstånd.Så din mat är jätteviktig men stressar man är det svårt att äta bra. Ett bra tillskott som säkrar magnesium och vitamin B6 har vi i MinPlex B. Annars finns det i nötter och frön tex sötmandel,solrosfrön och sesam. Tryptofan finns till stor del i ägg.
Så för att göra dig lite bättre rustad mot stressens negativa effekter: Ät mycket ägg och använd MinPlex B!! Ett bra tillskott som säkrar när kosten är bristfällig:)

Tagged with:
 

Angående fokus! Det hjälper inte hur fort du springer om du springer åt fel håll!