Blogg

2/2 Honung klarar envis bakterie:)

Den 2 februari, 2012, i Spännande, av Anna
0

Streptokockbakterien som kan orsaka allt från halsfluss till barnsängsfeber och blodförgiftning, bildar ett skydd som vanlig antibiotika har svårt att tränga igenom, men som alltså inte var någon match för honungen. Redan efter två timmar var 85 procent av bakterierna borta. Honungen inte bara botade utan kunde också förebygga infektioner.

All honung har positiv inverkan men den antibakteriella effekten kopplas främst till opastöriserade varianter och tidigare har även bovete-honung lyfts fram som särskilt hälsosam.

Den sort som nu visat sig vara särskilt effektiv kommer från nektar som bin samlar från Manukaträdets blommor. Trädet växer främst i Nya Zeeland och delar av Australien. Honungen har visat sig skydda mot omkring 80 olika sorters bakterier och ingår redan i ett stort antal mediciner för sårläkning. Men nu seglar den alltså upp som ett tänkbart komplement till dagens antibiotika. Läs mer i SvD

Vi har även sett att en kur av koppar tillskott kan ha effekt mot envisa infektioner. Vill du ha råd och tips angående detta konsultera oss gärna!

Tagged with:
 

Det är en myt att förkylningar, infektioner och influensa enbart orsakas av bakterier eller virus. Den stämmer lika bra som att det blir växter om man strör frön på parkettgolvet. Det är inte fröet som gör växten utan det är kombinationen frö och bördig jordmån. Samma sak är det med bakterierna.

 -Sanna Ehdin