Blogg

17/2 Tråkig fakta om vaccinering.

Den 17 februari, 2012, i Vaccinering, av Anna
0

Massvaccinering räddade sex liv

Sverige vaccinerade 60 procent av befolkningen mot svininfluensan, Tyskland bara 8. Trots det redovisar de båda länderna samma dödlighet. Den kostsamma massvaccineringen av över fem miljoner svenskar beräknas enbart ha räddat sex liv, visar SvD:s granskning.

Hittills har 118 barn och unga anmält till Läkemedelsförsäkringen att de har drabbats av narkolepsi efter att ha vaccinerat sig mot svininfuensan under 2009-2010. I går fick de första 12 familjerna beskedet att deras barn får 50.000 kronor för sveda och värk. Det är ett schablonbelopp, det vill säga alla drabbade får lika mycket.

Det är svårt att veta hur man ska göra när skrämselpropagandan är stor. Tyvärr tror jag, att alla de föräldrar som har barn som blev drabbade utav biverkningarna på svininfluensa vaccineringen, aldrig hade tvekat att säga nej om de haft facit i handen. Det är detta dilemma vi står med hela tiden.Göra rätt eller fel?? De som lät bli vet så här i efterhand att beslutet var helt riktigt.
Länkar 2 artiklar från Svenska Dagbladet att läsa mer om detta Räddade sex liv
Drabbade av narkolepsi

Tagged with:
 

Det är en myt att förkylningar, infektioner och influensa enbart orsakas av bakterier eller virus. Den stämmer lika bra som att det blir växter om man strör frön på parkettgolvet. Det är inte fröet som gör växten utan det är kombinationen frö och bördig jordmån. Samma sak är det med bakterierna.

 -Sanna Ehdin