Blogg

Flera studier har visat att om vi bemöts med respekt, och får vara delaktiga i beslut som rör vår behandling, så blir vi friska fortare. Niels Lynöe förespråkar en teknik där läkaren ägnar de två–tre första minuterna till att bara lyssna.
Vi som jobbar med alternativ vård har det privilegiet, och det har stor betydelse att kunna ge människor tid att bara lyssna en stund. Vården har ett hårt tryck på sig och kommer att få mer och mer ont om tid att kunna erbjuda detta. Vi tror att alla kan göra lite för de människor som finns runt omkring oss. Att bara ta sig lite tid att lyssna engagerat på någon annan kommer att skänka även dig en känsla av tillfredsställelse.
Läs artikeln i Expressen här

Tagged with:
 

Det är en myt att förkylningar, infektioner och influensa enbart orsakas av bakterier eller virus. Den stämmer lika bra som att det blir växter om man strör frön på parkettgolvet. Det är inte fröet som gör växten utan det är kombinationen frö och bördig jordmån. Samma sak är det med bakterierna.

 -Sanna Ehdin