Blogg

24/1 Mögelgifter kan hejdas av klorofyll!

Den 24 januari, 2012, i Nyheter, av Anna
0

Läste en artikel i GP i helgen som gav ny kunskap. Aflatoxin är ett mögelgift, ett så kallat mykotoxin, som det kommer larmrapporter om emellanåt.Det är mögelsvampen Aspergillusflavus som trivs i tropiska klimat och dess gift hittar vi i nötter, torkad frukt,kryddor och olika sorters spannmål. Kroppens lever kan ta akut skada av större mängder av giftet och långvarigt intag har man sett har haft samband med levercancer. Länge har man inte sett att det finns något som verkar som ett slags motgift, men nya rön som har publicerats (vet inte var i skrivande stund) tyder på att klorofyll kan motverka giftet. Klorofyll finns i gröna bladgrönsaker bland annat.

Vi själva har i många år ätit större doser av klorofyll av ett kosttillskott som heter Chlorella,som innehåller mer klorofyll än någon annan växt på jorden.Det är en encellig grön mikroalg med en äkta cellkärna ( nukleid ) den odlas i soldränkta sötvattensbassänger under sträng näringskontroll.

Genom att äta chlorella, tillför man kroppen ett både väl balanserat och komplett näringskomplement av vitaminer, mineraler och proteiner i helt naturlig form. För att kunna utgöra stimulans för kroppens olika organ för mer balanserade funktioner, är det viktigt att kroppen genetiskt känner igen dessa näringsämnen och tillgodogör sig dessa på ett effektivt sätt. Klorofyll bidrar till att kroppen snabbt och effektivt tillgodogör sig all den näring som finns i chlorella-algen!
Läs mer här om vår Chlorella pyrenoidosa från Natureproducts och Holistics


Jag har mött många problem i mitt liv och några av dem var på riktigt.

 -Mark Twain