Blogg

Idag är det fler som blir medvetna om att vår kropp mår bäst om den behandlas och tas hänsyn till med så naturliga metoder som möjligt. Att ett helt liv påverka våra känsliga hormoner med p-piller,minipiller, p-stav, hormonspiral eller kopparspiral sätter hela det känsliga systemet ur spel. Att stötta kroppen med näring, aminosyror som är förstadie till viktiga transmittorsubstanser och bioidentiska hormoner av östrogen och progesteron kan man skapa balans på naturlig väg om kroppen har reagerat med signaler om att det inte står rätt till. Man behöver alltså inte ta hjälp utav läkemedel, välj i första hand naturliga alternativ.
Många undrar då vad man kan använda istället för p-piller och hormonspiral som preventiv metod. Jag får många gånger svaret att kondom är jättebesvärligt och man vill inte eller kan inte använda det pga. överkänslighet. Alternativ som kan fungera är att lära känna sin ägglossning och veta exakt när man är känslig för befruktning, bra ur båda synvinklar, förhindra eller skapa bästa förutsättning för detta! Det finns ett salivbaserat,litet ägglossningstest som jag fått positiv respons på. Finns att köpa och läsa mer om här Fertile-Focus
Sen har det även kommit ett pessar som heter FemCap. Den kan sättas in upp till 42 timmar innan. Läs här om FemCaps fördelar och några nackdelar!
Depression och hormoner hänger ihop. Här en länk till KMR om att så mycket unga flickor/kvinnor äter antidepressiva och smärtstillande läkemedel och kanske skapar obalans för livet. Det finns andra sätt att gå tillväga
Har du frågor ang. bioidentiska hormonbehandlingar konsultera mig gärna!


En persons värld är så stor som dess hjärta är.

 -Okänd