Blogg

MariannAndersson på Marianns LCHF bak o mat har just kommit ut med en jättefin bakbok som jag tycker att du ska köpa om du gillar att baka och kanske saknar det för att du äter lågkolhydratkost!
I dessa recept och många andra används ju alternativ till vanligt socker. Dessa är erythritol och stevia, många frågar hur detta tas fram? Har lånat ett inlägg från Mariann där hon beskriver detta bra.Läs här:
Vi tittar först på Stevia och hur den tillverkas:
För att extrahera steviosiderna ur de smakrikaste delarna av stevian, blötlägges bladen från växten i rent dricksvatten. Vid extraktionen frigörs då de naturliga och mycket söta ämnena i de så kallade steviolglykosiderna. Därefter renas och filtreras steviolglykosiderna med en metod som påminner om ett vanligt vattenfilter. Inga tillsatser av några kemiska ämnen, bara en naturlig process med bladens söta ämnen. Detta är det naturliga sättet att framställa extraktet på.

Sedan om Erytrithol:

Erythritol produceras genom fermentering (jäsning) av druvsocker (glukos). Man tillsätter en bakteriekultur till glukos, som blir omvandlat till Erythritol. Detta är samma process som vin, ost och yoghurt går genom, och är helt naturligt. Företaget Steviasocker har en Erytritol som utvinns ur majsstärkelse.
Här är länken till Marianns blogginlägg

Tagged with:
 

Att leva ett liv i hälsa är att kunna leva ett liv i balans.

 -Torkel Idéhn