Blogg

En fin julklappsbok till våra ungdomar! Lars-Erik Litsfeldts senaste bok finns att köpa nu. Våra ungdomar lever på kolhydrater och har en så dålig energi och ork så det är skrämmande. De måste få lära sig att energi från mättat fett ger en helt annan uthållighet och jämnare humör. Men hur ska man veta detta? När småbarnsföräldrar får veta på BVC att barnet växer för dåligt och ska äta mer, så får de stressade föräldrarna med detta besked även veta att barnet ska dricka mager mjölk och använda matfett med fleromättade fettsyror,med andra ord ”skokräms” Lätta. Hur i hela friden ska det lilla barnet kunna växa mätt, nöjd och belåten. Hetsen och suget efter mättande mat tar sen det äldre barnet med sig. Varje morgon när jag är ute med hunden möter jag högstadie ungdomar i ett lämmeltåg på väg till Netto. På tillbakavägen kan ni föreställa er vad de har i famnen! Dricka,energidryck,choklad,kakor,kex,smågodis……. våra ungdomar går sakta sönder och en säker väg mot sjukdom.

Ett utdrag ur boken:

“Att bara vara ung i sig är jobbigt, men många ungdomar kämpar dessutom en ojämn kamp mot övervikt. I spåren av detta kan följa utanförskap. Med denna bok som har ungdomar som tilltänkta läsare får de hjälp att öppna ögonen och ifrågasätta de gamla kostråden. Ungdomarna har ofta uppmanats att svälta sig ned i vikt, och naturligtvis fungerar inte detta i längden. En sammanfattning av boken kan vara: Man måste inte acceptera att vara hungrig för att gå ned i vikt!

Boken kommer också in på vad som är bäst mat att äta om man vill hålla sin kropp frisk. Skulle någon som är för mager läsa boken gör det inget, det är bara bra. LCHF gör att kroppen normaliseras. Den typ av skolmat som serveras idag gås igenom och granskas kritiskt. Hur gör man för att klara skoldagen med den dåliga lunchen? Vad kan man välja? Det är en viktig bok då det blir allt populärare att utsätta även barn för gastric bypass-operationer.

Målet med boken är att läsaren ska få ett bättre, hälsosammare och framför allt mycket roligare liv. Detta mål nås genom ögonöppnare och en enkel beskrivning av hur LCHF påverkar kroppen och hur man praktiserar det.”
Länk till boken på Adlibris

Tagged with:
 

Ta ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att du varit glad i onödan!

 -Okänd