Blogg

Det är mig, Anna du träffar hos oss om du vill ta en Hårmineralanalys.Jag är sjuksköterska i grunden och har alternativa kunskaper i flera steg som komplement. Att förebygga ohälsa på ett skonsamt sätt är det jag brinner för. Önskar att människor i snar framtid ska slippa läkemedel och istället förstår att det går att stötta kroppens självläkning på ett fantastiskt sätt.

Jag har ett samarbete med NutriTech och Trace elements sen 2004. Men erfarenheten som mineralterapeut finns sen 1989 då jag började jobba med näringsterapi och använde helblodsanalys. Jag lägger stor vikt på tolkningen av analysen och mitt intresse ligger främst på sköldkörtel och binjureutmattning. Stress skapar mycket bekymmer och vi diskuterar mycket kost och livsstilsförändring. Har även startat ett samarbete med Mia Lundin som sakkunnig,inom kvinnors ohälsa och hormonella obalanser. Jobbar då med bioidentiska hormoner som ProgesterAll som är ”antagonisten” till östrogen som läkarvetenskapen gärna överanvänder och som skapar mycket bekymmer.Obalans av dessa hormoner är ofta kopplade till utmattning, depression,sömnproblem, svårt att varva ner.Istället för att då använda depressionsläkemedel, som SSRI preparat och sömnmedel kan man jobba med aminosyror, som är förstadier till transmittorsubstanser som är livsviktiga för att känsliga funktioner ska fungera. Så har du obalans, känner att du inte orkar leva ditt liv fullt ut, känner dig låg och deppig,kontakta mig. Det finns så mycket att ta hjälp utav om man vill stötta kroppen naturligt! Håranalysen ligger som grund för mitt arbete. Läs mer här vad mina kunder tycker

Uppnå optimal mineralbalans och eliminera tungmetaller med hårmineralanalyser

Hårmineralanalyser är ett fantastiskt redskap för att ta reda på hur dina mineraldepåer ser ut, hur mycket tungmetaller som finns inlagrat i dina vävnader och för att se balanser mellan mineralantagonister och mineralsynergister.

I Sverige tillhandahålls hårmineralanalyser av NutriTech sedan 1990. NutriTech är skandinavisk representant för Trace Elements, Inc., Dallas, USA. Trace Elements. Trace Elements, Inc. finns representerade i mer än 30 länder och är idag världsledande inom området.

Oftast utförs hårmineralanalysen utav en näringsterapeut, som sätter en rekommendation baserad på kosttillskott, livsstilsförändringar och de kostrekommendationer som skapar god balans, optimal avgiftning och näringstatus.

– Den största skillnaden i min kropp är bristen på smärta i mina leder i jämförelse med tidigare. Jag har, vad jag kan komma ihåg, haft ont i mina leder sedan 9 års ålder, säger Pirjo, 50 år.

Pirjo har, liksom många tusen svenskar, genomgått en hårmineralanalys. Hennes önskan var att erhålla ökad rörelseförmåga, att kunna springa och medverka i ett antal bollsporter samt att ha förmåga att simma. Tidigare kände hon smärta efter varje träningstillfälle och behövde flera dagars återhämtning.

– Nu har jag inte ont. Jag får hindra mig från att inte ta ut mig för mycket och istället göra illa mig. Men det känns fantastiskt att ha ”spring” i benen igen, efter så många år.

Pirjo beskriver det som att hennes humör har förändrats till det bättre, att hon är en gladare person som numera har nära till skratt. Hennes kropp är starkare, har mer energi och hår, hud och naglar ser fräschare och friskare ut.

Texten lånad från Alpha-Plus


Det är en myt att förkylningar, infektioner och influensa enbart orsakas av bakterier eller virus. Den stämmer lika bra som att det blir växter om man strör frön på parkettgolvet. Det är inte fröet som gör växten utan det är kombinationen frö och bördig jordmån. Samma sak är det med bakterierna.

 -Sanna Ehdin