Blogg

22/12 Är LCHF-are friskare?

Den 22 december, 2011, i LCHF, av Torkel
0

Svaret på frågan är ja, i alla fall vad gäller förkylningar! Man har faktiskt kollat detta med en enkät som 900 personer svarat på och kommit fram till att det blev en dramatisk minskning av antalet förkylningar efter övergång till LCHF.
Så här säger docent och läkaren Ralf Sundberg om detta. ”Vi vet idag att en fettsnål kost, särskilt om den är rik på socker är förenad med dålig hälsa. En mer fettrik och kolhydratsnål kost förbättrar många hälsomarkörer, bland annat för inflammation. Mycket talar för att infektionsförsvaret förbättras, bland annat genom att andelen defekta, små täta LDL-partiklar minskar. LDL transporterar livsviktiga fetter, bland annat kolesterylestern av linolsyra till sina mål i kroppen. Just kolesterylesterna av linolsyra kan vara inblandad i försvaret mot främmande organismer. Utsöndringen av detta ämne i näsan ökar vid förkylningar, och det har en antibakteriell effekt.
Jag tror att många orsaker till förkylning är inblandade, men personligen är jag benägen att hålla med, jag är mer sällan förkyld sen jag gick över på denna kost!

Läs och titta mer på hela studien här på LCHF.se

Tagged with:
 

Hur skulle världen se ut om alla människor var välanpassade. Den skulle vara outhärdligt tråkig!

 -CG Jung