Blogg

20/12 Prostatacancer av mjölk?

Den 20 december, 2011, i Nyheter, av Anna
0

En nyligen gjord studie säger i alla fall så, att mjölk kan vara orsak till prostatacancer. Artikel stod att läsa i SvD 18/12
Detta har gett upphov till mycket funderingar och frågor i media igår. Särskild oro och frågar har de som håller kost med lite kolhydrater och mer fett. Det är ju ofta mjölkprodukter som förespråkas. Så här resonerar Annika. Har är länken till Annikas blogginlägg 18/12

Vi tycker att det är skillnad på mjölk och mjölk. Jag växte upp med kossor i ladugården! Drack alltid stora mängder opastöriserad och ohomogeniserad mjölk. Den mjölken tror jag är bättre för oss än den preparerade mjölken.
Det har skrivits en bok som heter Mjölkrevolutionen av Fredrik Colting, han är bror med Jonas Colting som är en populär bloggare föreläsare och elit triatlet. Han skriver i sin blogg om sin bror Fredrik, ett utdrag ur boken här
”I Mjölkrevolutionen ställs frågan om huruvida mjölk är nyttigt eller inte, lite annorlunda. Nämligen: vilken sorts mjölk är nyttig och vilken är rent utav farlig? Tvärtemot den information vi får från myndigheter, menar författaren Fredrik Colting, är det den pastöriserade mjölken vi skall se upp med. Pastöriseringen förstör både enzymer och näringsämnen och förvandlar denna en gång så perfekta näring till ett processat halvfabrikat vi kan bli både sjuka och svaga av. Forskningsrapporter från hela världen visar att den opastöriserade mjölkens kvalitéer kan vara ett viktigt steg i kampen mot bland annat övervikt, laktosallergi, astma och allergier” Läs mer på Jonas Coltings blogg

Det finns vissa som anser att komjölk är kalvens föda och att vuxna människor inte ska dricka mjölk. Jag är benägen att hålla med i vissa fall. Det syns tydligt på en Hårmineralanalys när man ska undvika mjölk och mjölkprodukter. Eller i alla fall vara återhållsam i sitt intag. Den som har högt kalcium till kalium har ju problem med låg funktion i sin sköldkörtel. Har även lätt att lägga på sig övervikt på grund av detta tillstånd,dessa personer har även svårt att metabolisera för mycket fett, de får reaktioner på sitt insulin. Högt Kalcium mot magnesium ger också indikationer på att man ska hålla nere mjölkprodukter.Mjölkprotein(kasein och vassle) bildar en peptid som kallas betakasomorfin. Höga koncentrationer av dessa ämnen ger negativa effekter på barn med tex. autism, de skapar inflammationer i hjärnan hos känsliga individer. Vilket i sin tur leder till ärrbildning.
Så visst finns det anledning att inte generalisera om man ska dricka mjölk eller inte. Det är viktigt att utgå från varje individs behov!


En persons värld är så stor som dess hjärta är.

 -Okänd