Blogg

8/11 Den sista bastionen har fallit!

Den 8 november, 2011, i Nyheter, av Torkel
0

Fler och fler vaknar till uppror mot margarinindustrin och kräver naturligt animaliskt fett. Vi som kan bestämma över oss själva har ju det privilegiet. Tyvärr så drabbar det dock fortfarande våra barn och äldre som ”snällt” får äta det som bjuds. Vi behöver alla hjälpas åt att påverka politiker så att det bara finns ett naturligt val även för dem.Det sägs att vid margarintillverkning så blir det en outhärdlig stank innan processen tar sörjan igenom deodoriseringsprocessen. Att jämföra med doften att kärna sitt egna smör.

Elisabeth Höglund skrev en artikel en gång: Så här började hon: -Den sista bastionen har fallit. Även jag har slutat äta lättmargarin. Beslutet tog jag för två veckor sen. Lättmargarinet i kylskåpet åkte rakt ner i soppåsen. Adjöss med dig, tänkte jag. Nu äter jag bara Bregott och riktigt smör, det vill säga naturliga animaliska fettprodukter.

Den person i Sverige, som mest förknippas med jakten på smörförfalskningarna och margarinbluffen heter Gunnar Lindgren, civilingenjör och miljökämpe. Han började forska i margarinerna, sen en anställd vid Carlshamns margarinfabrik i Karlshamn avslöjat för honom hur margarintillverkningen gick till och att denne aldrig i livet skulle låta sina barn äta margarin.

Men margarinindustrin har med skicklig marknadsföring fått oss att tro, att deras konstgjorda gula gegga varit detsamma som smör.
Men margarin är alltså inte smör utan en konstgjord kemisk-teknisk produkt, som är så långt ifrån smör man kan komma.

Tagged with:
 

Livet ger dig tiden och rummet men innehållet får du ordna själv!

 -Lars-Eric Uneståhl