Blogg

30/11 Vårt livsviktiga vatten

Den 30 november, 2011, i Tips, av Anna
0

Vår kropp består till 70% av vatten. Vatten är ansvarigt för de flesta processer i kroppen. Vatten transporterar till exempel runt alla näringsämnen, hjälper till med reglering av kroppstemp, matsmältning,cirkulation,avsöndring och finns med i alla uppbyggande funktioner. En viktig uppgift är också att transportera ut slaggprodukter.Varje dag utsöndras mycket vatten genom svett urin och avföring. Här skall slaggprodukter föras med ut och har vi då en dålig vätskebalans så har kroppen svårt att rena sig effektivt. Vi brukar rekommendera cirka 30 ml. vatten per kilo kroppsvikt i vila,mer om du tränar. Drick vatten av bra kvalité,använd gärna en vattenvirvlare. Eller annan vattenrenare.Har du inte den möjligheten häll upp vatten i en kanna så att fluor kan avdunsta.Vatten kan inte ersättas av något annat. Om du dricker mycket kaffe,svart te, mjölk, juice,dricka så räknas inte det.
Det bästa är att dricka ordentligt några gånger om dagen. Att smådricka hela tiden är inte bra för då får njurarna aldrig vila.

Ta för vana att börja din morgon med rumstempererat vatten, ett par glas,helst 20-30 min innan du äter.
Drick bara 1-2 dl vatten till mat,resten tar du mellan måltider, 2½ tim efter mat.
Avsluta gärna dagen med ett par glas också,då kan kroppen rena sig under sömnen.
Det är lätt att förväxla törst med sötsug! Känner du sötsug prova att dricka vatten .
Vatten kan ha en smärtstillande effekt,har du tendens till huvudvärk,prova ett par glas vatten!
Vi kan överleva flera månader utan mat, men inte mer än 4-5 dagar utan vatten

Tagged with:
 

En persons värld är så stor som dess hjärta är.

 -Okänd