Blogg

22/11 Holistics Lecitingranulat åter i sortimentet.

Den 22 november, 2011, i Tips, av Torkel
0

Äntligen tillbaks på hyllan igen! Om man vill ta extra tillskott.

Vi producerar normalt själva lecitin i levern och alla våra celler innehåller lecitin. Bröstmjölk innehåller stora mängder lecitin. Vår hjärna består av ca 30% lecitin och leverns innehåll uppgår till 70%. En låg lecitinkoncentration i gallan kan hos vissa förorsaka gallsten.

Personer med skador på hjärna och nervsystem kan ha stor nytta av lecitintillskott. Det gäller både fysiska skador, olyckor och operationer samt skador på nervsystemet till följd av olika giftämnen. Vid stress förbrukar kroppen stora mängder lecitin. Ett tillskott kan avhjälpa stressymtom.

Få ämnen är så betydelsefullt för oss. Det är nödvändigt för alla cellmembran, bindväven, cirkulationen, huden, hormonbalansen och produktionen av galla. Det finns stora mängder lecitin i vitala organ som hjärna, hjärta, lever, njurar, benmärg, muskler och nervsystemet.

Det är särskilt viktigt för nervsystemet och hjärnan, eftersom cirka 1/3 av hjärnans torrvikt består av lecitin och lecitinliknande ämnen. Lecitin ökar halten av signalsubstansen acetylkolin, vilken ger skarpare hjärna, bättre minne och mer ledvätska.

Lecitin behövs också för fett- och kolesterolomsättningen och är ett av de bästa medlen för att skapa hälsosamma kolesterolvärden (ner med LDL).

Bara fördelar med lecitin med andra ord!

Naturliga källor för lecitin är: äggula, lecitinolja, lever, kött och vetegroddar.

Det lättaste är annars lecitingranulat som man kan strö på maten eller ta på gröten, i smodisen eller proteinshaken. Vi rekommenderar Holistics Lecitin för det innehåller endast naturligt oblekt lecitingranulat från sojabönor. Bara 100 procent icke genmanipulerade, spårbara sojabönor har använts. Spårbarbarheten innebär att allt från valet av frön, sådd och skörd, till hantering, transport och processer sker under kontrollerade former. Det garanterar att det inte sker någon sammanblandning med genmanipulerade grödor.

Holistic Lecitin innehåller de livsnödvändiga fettsyrorna omega-3 och omega-6. Lecitin omvandlas därför även till prostaglandiner, vilka är hormonliknande ämnen som bland annat påverkar immunförsvaret och många andra funktioner i kroppen.

Testa att blanda i en eller 2 msk i en smodi. Anna tar det i sin frukostgröt,som är gjord på ägg,grädde och kokosmjöl! Det ger den en krämig och god gräddig smak. Jag älskar Lecitingranulat!!

Tagged with:
 

Ta ut glädje i förskott. Det enda som kan hända är att du varit glad i onödan!

 -Okänd