Blogg

Inlägg i SvD
När SvD ringer upp Socialstyrelsen och Folkhälsoinstitutet blir beskedet att sockerberoende inte existerar som diagnos i Sverige. På Socialstyrelsen hänvisar man till Folkhälsoinstitutet och där hänvisar man vidare till Mai-Lis Hellenius, professor på Karolinska institutet.
Mai-Lis Hellenius är måhända professor på Karolinska Institutet men hon säger att sockerberoende inte är en diagnos, därför att det inte finns på diagnosnummerlistan. En diagnos som inte finns med på listan kan inte finnas.
Men hon råkar säga att kolhydraterna gör skada när de seglar runt i blodbanan. Hon tycker därför att man ska motionera bort dem så att inte blodsockret ska bli för högt.Man kan ju också dra ner på kolhydraterna från början, tycker jag!
Bitten Jonsson,sjuksköterska och Addictionspecialist har arbetat med beroendeproblematik i 26 år. Hon har lika länge hävdat, föreläst och behandlat människor för detta. Men nu först kanske den stora massan skall vakna för denna verklighet. Här kan du lyssna till ett kortare föredrag av Bitten

Under nästan hela 1990-talet var David Kessler stridbar chef för det amerikanska livsmedelsverket, FDA – världens mäktigaste myndighet i frågor som rör mat och medicin. Se i denna artikel vad han har att säga om vårt hyperätande och varför det utvecklas så lätt
Länk till SvD om att:God mat gör att vi tappar kontrollen


Det är en myt att förkylningar, infektioner och influensa enbart orsakas av bakterier eller virus. Den stämmer lika bra som att det blir växter om man strör frön på parkettgolvet. Det är inte fröet som gör växten utan det är kombinationen frö och bördig jordmån. Samma sak är det med bakterierna.

 -Sanna Ehdin