Blogg

Efter många års kamp och mycket väntan har nu äntligen EU fattat beslut att godkänna Stevia som livsmedel. Stevia är ett naturligt sötningsmedel utan kemikalier. Det är extremt drygt så det gäller att dosera varsamt, endast en liten ”knivsudd” kan räcka för att söta en efterrätt eller ett bakverk. Att kombinera Stevia med Sötrix har också visat sig vara en fantastisk kombination då dessa två sötningsmedel kompletterar varandra utmärkt. Sötrixen har bra bakegenskaper som att man kan vispa ägg och Sötrix ”pösigt” och den väldigt söta Stevian trollar bort den kalla eftersmak som Sötrix ibland kan ge. Nu blir det enkelt att baka till Jul! För dig som inte vill mixtra och blanda själv finns STEVIASOCKER som är en blandning av Erythritol (samma som Sötrix) och Stevia och som är 3ggr sötare än vanligt socker.

Dessa produkter finns i LCHF-butiken. Vi kommer att ta hem lite vid nästa beställning. Har du en önskan att köpa ring eller maila så kan vi reservera en leverans till dig.

Stevia pulver 15g

En basstevia med ett sött naturligt extrakt från bladen av plantan Stevia Rebaudiana. SteviaExtrakt 250x som bygger på en blandning av de söta komponenterna i Stevia. Detta är en produkt med en smak närmare bladets ursprung.

Blandas med fördel i livsmedel som hel eller delvis ersättning av socker eller andra sötningsmedel. För hemanvändare rekommenderas försiktighet med doseringen, arbeta med knivsudd eller lägre som mått.

Form: Pulver

Nettovikt: 15 g. (Motsvarar ca 3,8 kg socker)

Söthetsgrad: ca 250x jämfört med vanligt socker (Sackaros).

Smak: Söt sockerlik smak som varar länge. Låg eller ingen eftersmak.

Näringsvärde per 100g
Kcal: 0
Kolhydrater: 0

Glykemiskt Index (GI): 0

Innehåll: Stevia (Steviosid, Rebaudiosid)

Totalt glycosidinnehåll: >95%

Förvaras: Torrt och svalt

Blandning: 1 dl socker = ca 1,5 ml Stevia,1 gram Stevia = ca 250 gram socker


Att leva ett liv i hälsa är att kunna leva ett liv i balans.

 -Torkel Idéhn