Blogg

I helgen åt vi LCHF-pizza. Botten görs på Bakerix och ägg. Ett klart godkänt pizzaalternativ för den som vill hålla nere kolhydrater.

Just nu har vi hemma Bakerix 79:-
Hasselnötsmjöl 74:-
Mandelmjöl 74:-
Sötrix flor 69:-
Kokosmjöl 99:-
Knäckefrömix 54:-
Kokosfett med smak 1 kg 239:-
Macadamiannötolja 184:-….

Hoppas något kan falla i smak. Att baka matbröd,sötrixbröd,paj och pizza ger dessa ingredienser ett mycket bra resultat. Ofta tillsätts bara ägg och vatten men ibland kan receptet innehålla lite mer. Men en sak är säker …det är jättelätt att få ett bra resultat. Här ett recept på:
Foccacia

4st ägg
4dl bakerix
1dl cocosmjöl
1tsk bakpulver
½tsk salt
1dl+3msk olivolja (+olivolja för pensling)
1st klyfta vitlök
2tsk rosmarin
Gourmetsalt
Svarta oliver
Fetaost

Vispa äggulorna fluffigt med elvisp i 3 minuter, tillsätt olivoljan, bakerix, cocosmjölet och en ½tsk salt, rör runt med degkrokarna till en jämn smet. Pensla en rund anslagsring med 1dl olivolja och sätt på ett bakplåtspapper som penslats med olivolja. Lägg i brödsmeten och jämna till med en slickepott som doppas i vatten. Mixa vitlöken med 3msk olivolja och rosmarinen, pensla brödets ovansida med detta. Tryck ner oliver och fetaost i brödet och strö över flingsaltet. Grädda i 13 minuter i ugnen på 175 grader. Ta bort ringen och pensla kanten med olivolja och grädda ytterligare 5 minuter.

Tagged with:
 

Tänk på det du vill, ej på det som du inte vill.

 -Torkel Idéhn