Blogg

Nu är vi igång med behandling med mikronålsterapi. Dermarollern är ett instrument med små, korta nålar som skapats för att behandla rynkor och ärr. När Dermarollern ”rollas” över huden perforeras den med 1000-tals små nålstick, vilket stimulerar till nybildning av kollagen och reducering av ärrvävnad. Dermarollern kan i de flesta fall ge minst 50 % reducering av rynkor och akneärr. Även viss återpigmentering av ”vita” ärr kan ses, men detta får betraktas som en bonus och inte en garanti. Behandlingen genomförs som en kur med 12 behandlingar enl. ett individuellt schema.

Det är viktigt att komma ihåg att nybildningen av kollagen tar tid. Tidigast 8-12 veckor efter en behandling syns resultatet.

Behandlingen
Först rengörs huden och bedövas med en salva, vilket gör behandlingen nästan smärtfri. Efter detta ”rollas” huden med Dermarollern i olika riktningar. Huden perforeras på detta vis med 1000-tals små nålstick. En lätt blödning uppstår som slutar på 30 sekunder. Efter behandlingen är huden lite röd och svullen. Rodnaden bleknar oftast helt efter ca tre dagar och make-up kan användas redan dagen efter behandlingen. En lätt, knappt synlig svullnad kan vara i upp till 8 dagar. Solning, även i solarier skall undvikas i en vecka.

En Dermaroller-behandling av ansiktet tar ca 45-60 minuter. Du kan göra hela proceduren hos mig men det går också bra att utföra sina behandlingar hemma efter första besöket hos mig där jag visar hur du gör.
Du kan klicka på länken till Dermaroller skin treatment for lines,wrinkles and pigmentation så ser du hur behandlingen går till.


En persons värld är så stor som dess hjärta är.

 -Okänd