Blogg

Söndag kväll hade en grupp i Lidköping kallat till möte för likasinnade. Vi var ett glatt gäng från Götene-Vara-Lidköping med omnejd, som möttes i en lokal nere på Rörstrandsområdet.
Först fick vi en presentation av Maria angående de psykologiska aspekterna som ett liv med socker beroende, hypoglykemi och jojobantande medför. När man går över på en kost med mer fett och tar bort de flesta kolhydrater så kommer plötsligt kroppen till ro. Sug försvinner,humöret blir jämnare, den ständiga kampen försvinner, man är nöjd och belåten. Livet förändras plötsligt från: att leva för att äta- till att äta för att leva. Ett paradigmskifte som man kanske förstår först när man väl praktiserar LCHF. Vi diskuterade mycket viktnedgång med denna förändrade livsstil men även mycket utav alla andra hälsoaspekter med lugn mage, sänkt blodtryck,diabetes som plötsligt kan hållas i schack med bara kosten. Många slutar med sina diabetestabletter och till och med kan insulininjektioner kraftigt sänkas och det finns de som slutar även med detta. Piggare,gladare,uthålligare-man känner sig starkare och är friskare,många pratade om effekten utav att sällan bli sjuk.

En träff i all enkelhet där man kan få diskutera och utbyta erfarenheter med andra som praktiserar samma. Alla som vill är välkomna och enkelt kan man kolla när nästa möte blir på Kolhydrater i Fokus forumsida.
ETT TREVLIGT INITIATIV

För dig som är helt oinvigd i ämnet har jag här länkat en enkel broschyr som Pdf om hur man äter Low carb high fat

Du är också välkommen att konsultera oss angående LCHF,om du vill ha råd eller hjälp!

Tagged with:
 

Angående fokus! Det hjälper inte hur fort du springer om du springer åt fel håll!