Blogg

3/10 Ketogen kost vid epilepsi hos barn

Den 3 oktober, 2011, i ketogen kost, Tips, av Anna
0

God Morgon Ny vecka och ny månad.Önskar alla en bra vecka,nya möjligheter,nya val!!

Artikel i Neurologiisverige.se
I de fall av epilepsi hos barn där varken
antiepileptika eller kirurgi hjälper bör man överväga
ketogen diet, en kolhydratfattig och fettrik kost med
noggrann kontroll av kaloriintaget.
Ett inlägg vi lånat från Dr Annika Dahlqvist och som hon säger uppstår ju en del
intressanta frågor: Varför ska man vänta tills man sett att mediciner inte hjälper mot anfallen? Varför är inte ketogen kost förstahandsbehandling? Varför ska man ge barnen svältkost? Varför är inte ketogen kost behandlingsalternativ till vuxna? Ett litet barn som ammas är ju så självklart den bästa start det kan få. Då är mättat fett som bröstmjölken består utav inget konstigt. Men sen ska barnet plötsligt äta konstgjort fett och essentiella kolhydrater(livsnödvändiga) vilket de inte är. Våra kroppar är byggda utav naturligt fett och protein och kanske skulle vi hålla oss friskare om vi bara åt sådan kost som vi är anpassade till.Mycket och snabba kolhydrater framförallt, är som raketbränsle.

Tagged with:
 

Folk utan humor har jag svårt att ta på allvar.

 -Tage Danielsson