Blogg

Just nu uppmärksammas bröstcancer med en rosa bandet kampanj. Vi vill på detta sätt uppmärksamma dig som själv drabbats av cancer i någon form eller har anhörig som är drabbad, på allt mer tydlig forskning. Kosten har oerhört stor effekt på cancercellens tillväxt. Dr Annika Dahlkvist uttryckte detta för något år sedan och det blev ramaskri, men nu höjs fler röster kring insulinets trigger i detta sammanhang. Detta inslag i Radio P4 med Jan Hammarsten läkare och forskare, handlar om prostatacancer på grund utav att han är urolog. Men detta borde vara likställt med bröstcancer och alla former av cancer. Kosten kan du själv göra stora förändringar med. Har man fått en så allvarlig diagnos tycker vi att det är nog så viktigt att trycka på allt man själv kan göra för att stötta kroppens självläkning. Näringsrik kost med extra tillskott om man vill. Jan Hammarsten rekommenderar till exempel D-vitamin. Kolhydratfattigt svälter cancercellen och gör den svag och kan förhindra tillväxt.

Tagged with:
 

Angående fokus! Det hjälper inte hur fort du springer om du springer åt fel håll!