Blogg

Människan har genom tiderna alltid rört mycket på sig, vi är gjorda för att röra på oss,men så är det inte idag. Vi rör alldeles för lite på oss.Varför har det blivit så? Kanske för att vi lever ett intensivt liv,hinner inte säger många! Men jag vill nog påstå att det mer handlar om planering. Ofta är vi bra på att följa det som står inskrivet i vår agenda över en dag. Står det då Muskelpass kl 18.00 så prioriterar man ofta om så att det blir gjort.För på ett fantastisk sätt höjer det energin i vårt humör och vi blir piggare,gladare och får ett ökat välmående på sikt. Så bort med alla ursäkter och låt oss titta på alla fördelar istället så kanske motivationen infinner sig…….
bättre kroppshållning
livskvalité
ökad ork
bättre självkänsla
bättre kostvanor
bättre sömn
ökad rörlighet
ökad muskelmassa
ökad styrka
bättre kondition
koordination/balans
ökat psykiskt välmående pga ökade måbra substanser som dopamin,serotonin,endorfin
smärtlindring
sänkt blodtryck
stärker skelettet vilket motverkar benskörhet
GLÄDJE!
Så varför gå miste om alla dessa fördelar? Fundera en stund på vad dina prioriteringar skulle kunna innebära för ditt träningsliv. Tänk också på att ”ta ut dig ” ibland,när du tränar för då blir belöningen ännu kraftfullare:)

Tagged with:
 

Jag har mött många problem i mitt liv och några av dem var på riktigt.

 -Mark Twain