Blogg

2/9 Dagens tips. Om kokosfett/olja

Den 2 september, 2011, i Tips, av Anna
0

– Kokosolja skiljer sig från annat mättat fett med sina mellanlånga fettsyror, upptill 60%, och genom att det inte cirkulerar i blodbanan utan transporteras i princip direkt levern och blir
energi istället för att lagras som kroppsfett. Många anser att den ger ökad uthållighet, bättre prestationsförmåga och energigivande egenskaper Därför är det många idrottare och motionä-
rer som använder den.

– Kokosoljan är idealisk i lågkolhydrats kost!

-Kokosoljan är den mest värmetåliga av alla oljor (inkl. smör).

– Kokosoljan är ett vegetabiliskt mättat fett
(En fördel med mättat fett är att det är mycket tåligare än t.ex fleromättat fett. Oxiderar och härsknar inte alls på det sättet.

– Kokosoljan är rik på laurinsyra. Skyddar oss mot infektioner
(Den hämmar bakterier-, virus-, och svamptillväxt. Laurinsyra finns i modersmjölken och skyddar då det ammande barnet mot infektioner.)

-Kokosoljan höjer inte blodsockernivåerna.

-Kokosoljan stimulerar fettförbränningen.

-Kokosoljan motverkar hudens åldrande – den kan användas direkt på huden, har ett naturligt solskydd, till torra läppar eller som hårinpackning.

Den bästa kokosoljan tycker vi är den från Soma nordic – den är kallpressad ekologisk extra virgin. Hög kvalité kostar, så därför är den lite dyrare. Men då vet man att den har alla näringsämnen kvar och den goda smaken. Finns att köpa i hälsokost o hos oss!

Kokosfettet som går att köpa på mataffären, ni vet den silvriga i kyldisken rek. vi INTE Den är raffinerad, dessutom så är det Unilever som är producent av det silvriga paketet.
Den är härdad, raffinerad, ändrad från sin naturliga form! Med andra ord hälsofarlig för våra kroppar!

Tagged with:
 

Det är en myt att förkylningar, infektioner och influensa enbart orsakas av bakterier eller virus. Den stämmer lika bra som att det blir växter om man strör frön på parkettgolvet. Det är inte fröet som gör växten utan det är kombinationen frö och bördig jordmån. Samma sak är det med bakterierna.

 -Sanna Ehdin