Blogg

Trace Elements och Uran!!

Den 12 april, 2011, i Nyheter, av Anna
0

Bock-teckenI början av 2000 talet introducerade Trace Elements Uran i sin hårmineralanalys.

Ganska snart stod det klart att vi hade ett gigantiskt problem med Uran i Sverige. Vi fick in massor av analyser framförallt från Mälardalen och Uppsalaområdet med skyhöga halter av Uran. Det blev ett himla rabalder från myndigheterna som menade att Trace Elements hade satt för låga gränsvärden och att vi bara skrämde upp folk. Men ganska snart fick Trace Elements stöd för sin upptäckt av Uran i hår, bl.a från SGU (Sveriges Geologiska Undersökning).

Och nu bekräftar även denna artikel i SVD att Trace Elements hade helt rätt!! Enligt Trace Elements är Sverige det land i världen som har flest antal analyser med förhöjda värden av Uran. Det är ett jätteproblem här, precis som det står i artikeln.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svart-fa-bukt-med-uran-i-vattnet_6046959.svd

Med vänlig hälsning

Nutritech Analysservice

Tagged with:
 

Livet handlar ej om hur du har det, det handlar om hur du tar det!